A l’hora de reformar la cuina, una de les decisions cabdals és com triar l’aigüera de cuina ideal: amb una pica o dos, redona o quadrada, per damunt del taulell o per sota…

I no és una decisió tan fàcil com sembla, perquè en aigüeres de cuina hi ha infinitat de possibilitats, mides, formes i colors. Deixar-vos aconsellar per un especialista us pot ajudar a triar l’opció més adequada a les vostres necessitats.

Com a especialistes en reformes de cuines, sabem que l’aigüera és un dels elements en què val la pena invertir. Fins i tot si teniu rentavaixelles, hi acabareu donant un ús intens durant anys: per a preparar els aliments, per a rentar estris de cuina, per a netejar fruita i verdura, per a colar l’aigua sobrant després de cuinar determinats plats… De manera que us convé triar l’alternativa més còmoda pensant en la neteja i en l’espai amb què compteu i, per descomptat, fabricada amb materials duradors i resistents sense renunciar al disseny.

Per això a Rupérez Interiors i Fusteria només treballem amb firmes de prestigi i qualitat prèmium, com la marca Blanco (que ofereix 5 anys de garantia en tot el catàleg de productes).

Blanco és elegància i sofisticació a la cuina. Aprofitament de l’espai, ergonomia i fàcil manteniment defineixen les aigüeres de Blanco, que ofereixen qualitat, confort i innovació en materials com Silgranit, acer inoxidable o ceràmica.

I com que l’aigüera és l’estrella de la zona d’aigües, un dels primers interrogants que ens plantegen els clients a l’hora de reformar la cuina és: em convé una pica o dos? La majoria demanen una aigüera de dos piques com la que tenen, però això té pros i contres i hem de saber quins hàbits de cuina té l’usuari per a indicar-li la seua aigüera de cuina ideal.

 

Aigüeres cuina Rupérez blog

 

Com triar l’aigüera de cuina

A l’hora de triar l’aigüera de la cuina, el primer que hem de decidir és si ens cal una aigüera simple o una de doble.

Aigüera simple

Les aigüeres simples són les que tenen una sola pica i poden fer de 34 a 50 cm. S’acostumen a col·locar quan tenim rentaplats. N’hi ha de redones o rectangulars, i són les més indicades per a cuines petites i taulells reduïts. La forma quadrada de 50 cm és la que permet netejar perfectament la safata del forn, per exemple.

Però en cuines amb prou espai, també tenim la possibilitat de col·locar una sola pica gran, de 70 cm (la més venuda), que ocupa el mateix espai i té moltes més possibilitats d’ús gràcies a la seua grandària i a tots els accessoris i complements que hi podem incorporar per fer-nos la vida més fàcil.

Aigüera doble

Les aigüeres dobles es componen de dos piques (aprox. 75 cm, amb separador al mig), poden ser redones o rectangulars i són molt útils si cuinem bastant, ja que tenim més espai on deixar tot el que embrutem i escurar còmodament. S’acostumen a col·locar quan no tenim rentaplats.

Amb dos piques podem tenir aigua amb sabó en una pica i aigua neta a l’altra o, si netegem molta verdura, podem tenir una pica amb verdura a remull i l’altra lliure per a altres tasques.

En tots dos casos és important prestar atenció a l’aixeta i a tots els complements. Podem triar una aixeta monocomandament, capaç de girar per poder usar-la a les dos piques, extraïble tipus dutxa, en forma de L o U… A més de sistemes preparats per a osmosi, escorredors, saboneres i altres accessoris a joc amb l’aigüera.

 

 

Si necessiteu inspiració o voleu que us assessorem, passeu per la nostra botiga de Tortosa i us atendrem encantats.

Contacta