De plaques de cocció n’hi ha de molts tipus, però avui dia la inducció és el sistema més ràpid i eficaç, sobretot si no teniu gaire temps per a cuinar. Per això en aquest article volem oferir-vos alguns consells per triar la millor placa d’inducció.

Primer de tot, un suggeriment: a l’hora de reformar la cuina, aposteu per electrodomèstics que donen garantia de qualitat i durabilitat, com per exemple la marca Neff, una de les nostres firmes de capçalera per disseny, eficiència i prestacions.

Si esteu buscant la millor placa d’inducció, des de Rupérez Interiors us hem preparat una petita guia sobre les plaques d’inducció Neff que podem instal·lar en reformes de cuines, segons les necessitats de cada usuari.

Plaques d’inducció Neff: tecnologia per tindre-ho tot sota control

Les plaques d’inducció Neff són ràpides, segures i molt fàcils de netejar: els aliments vessats no es cremen sobre la superfície i només cal passar-hi un drap humit per netejar-les, estan equipades amb bloqueig de seguritat infantil per a evitar que la placa es connecte accidentalment i disposen de dos funcions per a incrementar la potencia màxima i perquè els aliments no es cremen: Power Boost i Short Boost.

A més de la varietat de mides i dissenys, les funcions Touch Control, Twist Pad Light (exclusiu de Neff) i TFT permeten controlar amb precisió totes les zones de cocció.

  • El sistema Touch Control funciona per contacte del dit sobre el vidre i serveix per seleccionar la zona, escollir la temperatura i, com a opcions, el temps de cocció.
  • El Twist Pad Light és un comandament que va imantat amb el vidre i que permet accedir a una electrònica amb més opcions: podem seleccionar la zona, la temperatura i, com a opcions, el temps de cocció, l’alarma acústica de final de cocció i el control de fregits, per exemple perquè l’oli no es creme i mantenir-lo calent.
  • El sistema TFT és una pantalla tàctil que, a part de tot l’anterior, ens permet importar i exportar receptes de cuina a través del Home Connect (aplicació mòbil). Podem tindre la recepta del plat a la mateixa placa i ella ens anirà controlant els temps de cocció i donant indicacions per a un resultat excel·lent.

Una de les novetats destacades de Neff són les noves series Flex d’inducció Plus, que permeten disposar de més espai unint diferents zones. Un sistema molt útil per a cuinar diferents plats alhora, ja que es pot posar una olla de major grandària en sentit transversal, deixant més espai per a altres recipients.

Consells pràctics per triar la millor placa d’inducció

Depenent de l’espai que tinguem a la cuina i dels nostres hàbits de cuinar, haurem de buscar la placa que millor s’adapte al nostre ritme de vida, tenint en compte que les mides de les plaques convencionals van de 60 a 90 cm, les de les zones de cocció van de 15 a 32, i les zones Flex són de 40 x 20.

Per exemple, la placa més sencilla seria de 60 cm amb tres focs (15, 18 i 24), vidre bisellat i Touch Control. En canvi, per a un usuari a qui li agrade cuinar arròs seria millor agafar una placa amb foc de 32, i per als usuaris que ho fan tot a la planxa és recomanable que s’agafen zona Flex, on hi ha dos accessoris: el grill i el Teppan, ideals per a traure el màxim rendiment a la zona rectangular.

Si teniu més espai, les opcions de 80 i 90 són millors, perquè podeu arribar a tindre dos zones Flex amb una zona de 32 cm central, tenint en compte que les zones Flex es poden convertir en dos zones individuals i queda una placa de 5 zones diferents.

I per als clients que gaudeixen cuinant i no poden prescindir de res, hi ha les plaques d’inducció Flex Plus. Es tracta de plaques de 60 o 80 cm amb dos zones Flex de 40 x 20 als costats que es complementen amb uns altres inductors a la zona central. Aquest tipus de placa permet disposar d’un diàmetre mínim de 9 cm (cafetera italiana de 2 tasses) i un diàmetre màxim de 30 cm.

Pel que fa als acabats del vidre, el bisellat és el més habitual per als que busquen una línia més discreta, però amb el marc Premium aconseguirem una protecció extra del vidre contra cops.

En definitiva, encara que la inversió inicial d’una placa d’inducció pot ser més elevada que una vitroceràmica, s’amortitza en poc temps gràcies a l’estalvi en consum energètic i a la gran durabilitat d’aquest electrodomèstic. Cuinar així és molt més senzill!

 

Si necessiteu que us assessorem, podeu contactar amb nosaltres

Contacta