Imagina un material per a cuines i banys que aguante impecable el pas del temps i que a més proporcione dissenys il·limitats. Parlem de Dekton, una superfície ultracompacta que ha revolucionat el món de l’arquitectura i el disseny d’interiors gràcies a les múltiples possibilitats que ofereix, especialment en reformes de cuines modernes i banys.

Actualment, moltes de les cuines i banys que reformem a Rupérez Interiors incorporen taulells Dekton. I, com que molts clients ens pregunten quines característiques i avantatges té respecte a altres de molt usats, hem pensat dedicar-hi un article.

Què és el Dekton?

Cuines i banys amb Dekton

Tècnicament el Dekton, creat pel grup Cosentino, és un material tecnològic compost per porcellànic d’última generació, vidre i quars. La ultracompactació és la responsable de les propietats mecàniques d’aquest material, que el converteixen en un producte no porós i que no necessita ser segellat en cap moment. Per naturalesa, és capaç de repel·lir líquids i gasos perquè no penetren en la superfície. D’aquesta manera el manteniment de la superfície és mínim i més fàcil de netejar.

Aquesta innovadora superfície ultracompacta de Cosentino presenta altes prestacions, amb possibilitats il·limitades per a cuines i banys de disseny, a més d’espais d’interior i exterior. La seua alta resistència i versatilitat el converteixen en ideal tant per a aplicacions domèstiques com per a projectes més grans: taulells de cuina, taulells d’exterior, taulells de bany, plats de dutxa, revestiments de parets interiors i exteriors, terres i paviments.

Cuines i banys amb Dekton

Taulells de cuina Dekton

Quan ens plantegen renovar una cuina o un bany, el que més valoren els clients és la durabilitat dels materials i que aguante el pas del temps. En aquest sentit, els taulells Dekton són una opció excel·lent per la seua alta resistència a l’escalfor, a les ratllades i als agents climatològics (fred, aigua, calor, raigs UV…).

A més, les textures i colors de Dekton són una font d’inspiració per al disseny i la decoració de cuines i banys. Hi ha tota una gamma de possibilitats que es pot adaptar a l’estil que preferiu: sòlid, natural amb vetes, natural granulat, natural irregular, metàl·lic, industrial, fusta… amb tonalitats que van del blanc al negre, passant pel terra o el gris. Tota una col·lecció de línies elegants per a jugar estèticament amb superfícies mats, polides, suaus, senzilles i elegants.

Avantatges dels taulells Dekton

Dekton, el material ultracompacte per a cuines

Els avantatges dels taulells Dekton són molts. En realitat, és un producte únic respecte al que existeix actualment al mercat. Les principals diferències respecte a altres materials i superfícies per a taulells de cuina són la seva duresa, resistència a l’abrasió i resistència mecànica.

  • Bona tolerància al foc i a l’escalfor

Els estris calents, electrodomèstics, olles i paelles, es poden col·locar directament sobre la superfície sense perill ni dany. Les altes temperatures no afecten la seua estètica ni propietats.

  • Elevada resistència a les ratllades

No es ratlla amb els estris d’ús domèstic. No obstant això, recomanem l’ús de taules de tall per a protegir els estris.

  • Alta resistència a les taques

Com que és una superfície no porosa, evita l’absorció d’aigua i d’altres líquids. És resistent a taques difícils de traure i a productes de neteja agressius. Les taques de vi, cafè, tinta i òxid es netegen fàcilment. No canvia de tonalitat i no es desgasta amb el temps.

  • Resistència a l’abrasió

És més resistent a l’abrasió que el granit, cosa que el converteix en la superfície ideal per a revestiments. No es desgasta amb el temps i no cal reemplaçar-lo o retocar-lo en cap moment.

  • Tolerant al gel i al desglaç

El baix coeficient d’expansió tèrmica de Dekton el fa resistent al xoc tèrmic (el pas de calor a fred extrem). La seua resistència natural al gel i al desglaç el converteixen en un material perfecte fins i tot en els entorns més freds i extrems.

  • Bon comportament davant els raigs UV

No s’altera amb l’exposició als raigs ultraviolats (UV), el seu color no es degrada amb el temps i això el fa perfecte tant per a interiors com per a exteriors.

En resum, per les seues grans propietats (resistència a la hidròlisi, a canvis de temperatura, a les gelades, a l’abrasió i al desgast, a la flexió o a la compressió), la marca Dekton de Cosentino és un material molt demanat actualment per a reformes de cuines i banys. A més, compta amb una garantia de 25 anys, cosa que dona fe de l’elevada resistència de Dekton per a fer front a l’ús diari més intensiu.

Si en voleu més informació, veniu a visitar-nos, estarem encantats d’assessorar-vos!

Contacte