Ja fa anys que les cuines minimalistes han envaït els nostres espais de casa preferits. La filosofia del “menys és més” s’ha escampat com una taca d’oli per a aportar sensació de calma i ordre en el disseny de cuines modernes.

El minimalisme és la tendència a aplicar el concepte de senzillesa en el disseny i la decoració de qualsevol estança per a aconseguir una sensació d’amplitud, il·luminació, ordre i netedat.

Es tracta de crear espais harmònics i sense estridències mitjançant línies simples i rectes sense deixar de banda la funcionalitat. Les possibilitats són infinites, però minimalisme i elegància sempre van de la mà en les reformes de cuina.

Per això, el minimalisme actual combina colors senzills, materials llisos i línies netes, aconseguint ambients funcionals sense perdre atractiu ni elegància. Si esteu pensant a reformar la cuina i apostar per un estil minimalista que no passe mai de moda, hi ha 6 regles d’or que heu de tindre en compte.

Les 6 regles d’or d’una cuina minimalista

Les cuines minimalistes es caracteritzen per la inclusió mínima de formes, colors i textures. Tanmateix, això no produeix un impacte visual menor, sinó ben al contrari: la seua simplicitat fa apreciar la bellesa de les línies netes. Així que, si voleu una cuina atemporal i moderna, podeu seguir aquestes 6 regles d’or.

1. El blanc, el color estrella

Sens dubte, el color minimalista per excel·lència és el blanc, però negres, grisos, marrons o beix són altres colors utilitzats a l’hora de portar aquesta tendència a la cuina. Perquè minimalista no vol dir avorrit, podem jugar amb la combinació de colors i materials. Per exemple, un taulell de marbre que quede totalment lliure, combinat amb mobles en blanc i negre, resulta una combinació espectacular!

Cuina minimalista a Tortosa

2. Mobles sense tiradors

Pel que fa als mobles, manen les línies simples i sense tiradors (vegeu Cuines a l’última amb tecnologia Blum). Per alliberar les superfícies i mantenir l’ordre, heu de comptar amb armaris i calaixos de gran capacitat per poder-ho tindre tot ben desat, des d’estris i aliments fins a petits electrodomèstics. En una cuina oberta al menjador això és primordial i, a més, a l’hora de netejar ho agraireu.

Calaixos de cuina de gran capacitat

3. Materials llisos i nets

L’elecció dels materials és clau, tant en els revestiments com en el mobiliari. Escolliu materials fàcils de netejar. Si voleu un disseny amb personalitat, podeu combinar fusta, marbre i vidre per donar un toc elegant a la cuina.

Materials naturals per a cuines minimalistes

4. Electrodomèstics integrats i eficients

Per a aconseguir un espai lliure d’elements que trenquen la continuïtat, els electrodomèstics integrats s’acoblen als mobles de cuina amb frontals idèntics. Només forn i microones solen quedar a la vista en acabat negre, blanc o alumini (vegeu Electrodomèstics a la cuina: camuflats o visibles?). A més, el concepte de minimalisme també implica estalvi i sostenibilitat, per la qual cosa és recomanable que siguen energèticament eficients.

Electrodomèstics integrats a la cuina

5. Il·luminació natural

Encara que l’ideal és optar per una il·luminació natural, quan no és possible, podem optar per dissenys senzills i sense estridències, com una il·luminació càlida a base de focus integrats al sostre o al mobiliari.

Simplicitat en el disseny del mobiliari de cuina

6. Adorns mínims

Si penseu en una cuina tradicional, a molts segur que us venen a la ment rajoles amb sanefes, pots de llegums o jocs de cafè exposats amb finalitats decoratives. Sens dubte, és un estil acollidor i amb encant, però en una cuina minimalista buscarem just el contrari: com menys objectes de decoració, millor. Això no vol dir avorrida o freda: podem jugar amb les textures de les superfícies, pintar una paret d’un color que cride l’atenció i contraste amb els tons neutrals o fins i tot col·locar-hi algun detall més agosarat, com per exemple una aixeta daurada.

Cuina minimalista amb adorns mínims

En resum, l’estil minimalista és ideal per a les persones que adoren els espais visualment nets, la llum i que busquen funcionalitat i bellesa alhora.

I vosaltres, què preferiu: cuines minimalistes, tradicionals o una combinació d’ambdues? A Rupérez Interiors us podem ajudar a crear espais al vostre gust, només heu de contactar amb nosaltres.

Contacte