La reforma del bany, juntament amb la de la cuina, és un dels projectes que més ens demanen a Rupérez Interiors. I és que amb el pas del temps els banys també es queden antiquats, ja no resulten pràctics i el desgast de les instal·lacions suposa un major manteniment.

Per a canviar-ne totalment l’estètica, per a ampliar-lo, per a aprofitar-ne cada racó, per a canviar la banyera per una dutxa o per a transformar un espai petit i fosc en un bany ampli i lluminós són les opcions més demanades en les reformes integrals de banys.

Si heu decidit reformar el bany, en aquest article us donem una sèrie d’idees i consells per a crear un petit oasi a casa.

Per què reformar el bany?

Quantes vegades heu lamentat el soroll que fa la cisterna del bany, l’elevat consum d’aigua, les males olors o la falta d’espai? Renovar el bany és fonamental, no només per qüestions de disseny o funcionalitat sinó també en termes d’higiene, estalvi, qualitat i fiabilitat.

Diuen que passem una desena part de la nostra vida al bany, no creieu que aquest espai mereix una atenció especial?

Les tendències en banys actuals passen per solucions creatives d’equipament i sobretot per un disseny flexible i intel·ligent. En la llista de desitjos sol haver-hi des de canviar-ne totalment els mobles i els sanitaris fins a afegir-hi prestacions luxoses com ara banyeres d’hidromassatge, dutxes de vapor o terres amb calefacció.

Reformes de banys: idees per a crear un petit oasi a casa

Els banys d’avui dia han passat a ser llocs de refugi i relax per alliberar les tensions del dia, per això la majoria de clients busquen espais amb estil, còmodes, funcionals i relaxants.

Però les primeres qüestions que hem de respondre a l’hora de preparar la reforma són: És un bany per a una sola persona o per a una família amb fills? És el bany de convidats o l’únic de la casa? Dutxa o banyera? Amb bidet o sense? WC i rentamans suspès o de peu? L’usaran persones amb mobilitat reduïda?

A més, el bany és un lloc que necessita molts racons on guardar pintes, sabons, cremes, raspalls, paper higiènic, tovalloles… però no és igual disposar d’un bany de convidats que d’un de familiar o per a una parella.

Per tant, a l’hora de triar els mobles del bany, concretament del lavabo, penseu en l’emmagatzematge que necessiteu. I sobretot aposteu per solucions d’alta qualitat, com mobiliari amb tecnologia de cantejat làser, calaixos amb sistema de lliscament i tancament perfecte perquè els objectes de l’interior gairebé ni es moguen, materials de gran resistència a la humitat i marques que oferisquen garanties i recanvis durant molts anys.

Pel que fa a les tendències en disseny, en l’actualitat predomina tot el que manté un aspecte orgànic o natural, fugint del laboratori asèptic i tractant d’apropar el bany cap a un espai per a la cura d’un mateix. L’ús de porcellànic, pedra natural, silestone, microciment, fusta natural o sintètica, cromats metàl·lics o de colors sòlids… La varietat d’acabats i possibilitats és ingent, així que millor deixeu-vos aconsellar pels professionals.

I si doneu importància a l’estalvi i l’eficiència energètica, opteu per sistemes que permeten disminuir el consum d’aigua i d’energia, com ara solucions que redueixen a la meitat el volum de descàrrega de la cisterna del vàter, triar la dutxa en lloc de la banyera (ens farà estalviar un 70% del consum d’aigua) o instal·lar llums led (amb un consum un 90% inferior al de les bombetes tradicionals).

Un últim consell per estalviar espai: col·locar radiadors tovallolers. Aquest tipus de mobiliari compleix amb dos funcions bàsiques: escalfar el bany i subjectar les tovalloles necessàries en sortir d’una bona dutxa o bany relaxant. A més, estèticament donen un toc molt modern.

En definitiva, tant si voleu un bany de revista, amb tocs sofisticats i únics, com crear un petit oasi a casa a Rupérez Interiors ens adaptem a les vostres necessitats i gustos perquè tingueu el bany dels vostres somnis. Vestir de calidesa els banys és la nostra especialitat. Volem que aquests espais us reconforten i us carreguen d’energia. Contacteu amb nosaltres i amb la vostra idea de reforma anirem perfilant la millor opció.