Saps què són les plaques d’inducció flexible i en què es diferencien d’altres tipus de plaques de cocció tradicionals? Si vols reformar la cuina i equipar-la amb electrodomèstics més pràctics, rendibles i eficients, aquest article segur que t’interessa. Parlarem de prestacions que no només s’imposaran en les cuines del futur, sinó que ja estan presents en les cuines actuals!

Avui dia els avenços tecnològics han permès que les marques d’electrodomèstics més innovadores del mercat fabriquen plaques de cocció amb el sistema anomenat flexinducció. Les plaques d’inducció flexible han nascut per a fer els delícies d’aquells que gaudeixen cuinant més d’un plat alhora i facilitar-nos les tasques a la cuina.

Què són les plaques d’inducció flexible?

Les plaques d’inducció flexible (també anomenades de flexinducció) són l’evolució de les plaques d’inducció convencionals. La gran novetat és l’adaptació de l’espai dels recipients dins la placa. És a dir, que podem col·locar els recipients en qualsevol punt de la zona flexible, la placa ho detecta i escalfa només la zona de contacte. A més, la versatilitat de la zona flex permet escalfar recipients de diferents mides: rectangulars, ovalats o de qualsevol forma sense les limitacions d’una zona d’inducció circular.

Cuines amb plaques d'inducció flexible

Principals avantatges de les plaques flexinducció

El principal avantatge d’aquestes plaques davant de les plaques d’inducció tradicionals és que ja no ens hem de preocupar pel diàmetre de les bases dels estris de cuina i podem cuinar recipients de qualsevol mida. Tant se val si són molt grans o molt petits, la placa els detectarà sempre. Fins i tot podem col·locar més d’un utensili en una mateixa zona i triar si volem que es cuine tot a la mateixa temperatura o a temperatures diferents.

Si una cosa caracteritza la inducció flexible és que és el sistema de cocció més ràpid, perquè els inductors de la placa escalfen directament el recipient i no la superfície de cocció. Tot i això, en qüestió de rapidesa, no totes les plaques flexinducció són iguals. Depèn de la marca i del model. En aquest sentit, n’hi ha de més senzilles que afegeixen una petita zona flexible a les zones circulars tradicionals, d’altres tenen diverses zones flexinducció independents que poden arribar a unir-se per a crear zones més àmplies i fins i tot hi ha models amb una única zona flexible sense àrees limitades. La veritat és que el ventall de models i preus és pràcticament il·limitat.

Plaques d'inducció flexible en cuines grangeres

Pel que fa a eficiència energètica, no és només que les plaques d’inducció flexible consumisquen menys energia, sinó que, en escalfar únicament la zona on hi ha algun recipient, hi ha menys consum energètic. Comparat amb la tradicional placa vitroceràmica, les plaques d’inducció poden escalfar fins al doble de temps, fet que suposa una menor despesa d’electricitat. A més, ja no hi ha zones desaprofitades (cosa que succeeix habitualment amb les zones més grans i més petites de les plaques d’inducció convencionals).

Quant a seguretat, en les plaques d’inducció només s’escalfa la base del recipient i no tota la superfície, que es manté a una temperatura que no produiria cremades. El més normal és que estiguen equipades amb la funció bloqueig de seguretat per a nens per a impedir que la placa es connecte accidentalment.

A més, en les millors plaques d’inducció la detecció de la base del recipient s’ha calibrat amb la màxima precisió, de manera que si oblidem utensilis de cuina sobre la placa, detectarà que no es tracta d’un recipient i no l’escalfarà.

Placa d'inducció flexible Neff

Les plaques flexinducció més avançades poden memoritzar els ajustos aplicats a cadascun dels utensilis amb què estem cuinant i els transfereixen automàticament a qualsevol punt de la placa si els hem de moure. Amb això s’aconsegueix aprofitar al màxim la superfície de la placa i podem cuinar moltes coses alhora.

Una altra de les funcions que més destaquen els fabricants és la que, només polsant un botó, divideix la zona flexible en tres parts, assignant a cadascuna una temperatura diferent: potència màxima a la part davantera per bullir, potència mitjana a la central per cuinar a foc lent i potència mínima darrere per mantenir l’escalfor. Cada zona s’activa automàticament només quan s’utilitza perquè no ho haguem de fer manualment.

I també fan coses tan increïbles com ara ajustar la potència del foc per mantenir l’oli o l’aigua a una temperatura concreta i constant durant la cocció, indicar què està consumint en cada moment perquè sapiguem l’energia que gastem i puguem controlar millor les factures, pantalla tàctil, escalfament ultraràpid per fer bullir l’aigua en un tres i no res, programadors de temps i avisadors acústics de fi de cocció i un munt de funcions més.

Placa flexinducció Neff amb extractor integrat

Per exemple, les plaques flexinducció plus de Neff incorporen zones addicionals al centre de la placa que permeten ampliar les zones flexibles horitzontalment; així es pot col·locar un recipient més gran, fins a 30 cm de base en sentit transversal, deixant més espai per a altres recipients.

Podem col·locar els recipients que vulguem on vulguem, ja que qualsevol posició i forma del recipient és apta per a la placa. A més, en canviar un recipient de posició, la placa el detecta i manté els ajustos.

I si voleu disposar de dos electrodomèstics en un, la placa flexinducció amb extractor integrat és ideal per a mantenir el màxim espai a la cuina i no haver d’instal·lar una campana separada de la placa.

Si heu de reformar la cuina i voleu saber quina placa de cocció us interessa més, veniu a visitar-nos, estarem encantats d’assessorar-vos!

Contacte