De raons per a renovar la cuina n’hi ha de tots els colors: perquè cau de vella, perquè s’ha quedat petita, perquè té un disseny obsolet, perquè no té espai d’emmagatzematge, perquè no és eficient… Renovar la cuina és una de les decisions més importants que prenem a la vida i pot ser deguda a motivacions ben diverses.

Però si creieu que la cuina és el cor de la llar, invertir temps i recursos a actualitzar-la és essencial. Transformar completament aquest espai amb una reforma integral millorarà considerablement la vostra qualitat de vida.

És per això que, si la cuina està desgastada per l’ús o els anys, si és molt antiga o si la distribució no és pràctica, el més recomanable és una reforma integral, on dissenyem des del mobiliari fins a la disposició dels electrodomèstics i les instal·lacions d’aigua, llum o gas.

Les cuines d’avui dia són per gaudir i compartir amb la família o els amics. Són espais de reunió, on es comparteixen idees, receptes o confidències. En definitiva, un lloc vital que necessita renovar-se per adaptar-se a les nostres necessitats.

Si encara no us heu decidit a renovar la cuina, tot seguit us en donem 5 bones raons.

5 bones raons per a renovar la cuina

1. Per a aconseguir major comoditat

Les cuines més antigues sovint presenten configuracions obsoletes i incòmodes: poc taulell per a preparar el menjar, mala il·luminació, falta d’emmagatzematge…

La remodelació total de la cuina ajuda a resoldre aquests inconvenients amb dissenys de cuina pràctics i funcionals que milloren la qualitat de vida i el confort.

Tens una cuina fosca i avorrida? No tens prou espai per a preparar el menjar? Necessites més llum i amplitud? Potser ha arribat l’hora de renovar la cuina…

Renovar la cuina amb una reforma integral

2. Per a canviar-ne la distribució

El major avantatge d’una reforma integral de cuina és que permet una distribució completament nova per a guanyar espai i funcionalitat, tant si decidiu obrir la cuina al menjador com si no. Encara que les cuines obertes són tendència (amb illa, amb península o amb barra), també podeu optar per cuines en L, en U, en paral·lel, en línia… I si l’espai ho permet, és recomanable establir un triangle entre les 3 zones clau: la de cocció (placa, forn, microones), la d’aigües (pica i rentaplats) i la d’emmagatzematge (nevera, congelador i rebost) per a aconseguir una estança còmoda i funcional.

Renovació de cuina

3. Per a modernitzar l’espai

Adaptar la cuina al vostre gust i necessitats per convertir-la en un espai modern, elegant i de disseny innovador és una de les raons principals per decidir-se a fer una reforma integral.

No és només una qüestió d’estètica, la cuina ha de ser funcional, pràctica i organitzada sense deixar de banda el disseny i el confort. Així, tecnologia, estètica i prestacions són les tres premisses bàsiques de les tendències actuals. Projectes que tendeixen cap al minimalisme càlid, jugant amb la senzillesa dels espais però amb tons lluminosos i molt confortables, amb acabats que aporten matisos i textures increïbles.

Es pot jugar amb mobles alts i baixos, models de cuina amb perfil gola, sense tiradors, sistemes d’obertura i tancament mecanitzat, armaris elevables, mòduls i accessoris extraïbles…

Cuina renovada a Tortosa per Rupérez Interiors

4. Per a actualitzar materials deteriorats

Després d’un ús prolongat, els materials, eines i accessoris de cuina es veuen sotmesos a desgast. En el cas de materials porosos, la filtració prolongada d’aigua pot provocar podridura o pèrdua d’integritat estructural en taulells, manises o terres, per exemple. Una reforma integral de la cuina permet substituir-los per materials de nova generació, resistents al desgast, a les taques i als productes de neteja. Com ara mobles fabricats amb tecnologia làser d’alta precisió, taulells que garanteixen alta resistència i durabilitat o paviments més higiènics i fàcils de netejar.

5. Per a estalviar energia

Actualitzar la cuina antiga a una cuina moderna pot ajudar a estalviar aigua i energia. Avui dia les marques més prestigioses fabriquen electrodomèstics més ecològics i eficients per consumir menys energia i estalviar en les factures. Opteu per neveres, rentavaixelles o rentadores amb l’etiqueta energètica més eficient (classe A). A més, podeu instal·lar aixetes amb limitador de cabal o sistema d’obertura en fred per a evitar encendre la caldera innecessàriament. I una altra de les opcions eficaces per a estalviar energia a la cuina són els sistemes d’il·luminació LED, que estalvien fins a un 85% d’energia. Solucions a tindre en compte amb la contínua pujada del preu de la llum.

En definitiva, al llarg dels anys a Rupérez Interiors hem pogut comprovar que aquestes són les 5 raons de més pes per a renovar la cuina. Quina és la vostra?

Si voleu fer una reforma integral de la cuina, contacteu amb nosaltres i expliqueu-nos com seria la vostra cuina ideal. Volem fer realitat els vostres somnis!

Contacte